0

Дамски спортни обувки

Както подсказва и името им, спортни обувки са тези модели обувки, които се използват от активни, динамични, енергични хора, които обичат свободата при движение. Първоначално тяхното предназначение е за ходене, бягане, фитнес, катерене, игра на волейбол или федербал, при каране на велосипед или при отиването ви до плувният басейн. Спортните обувки се характеризират с аеродинамичните си модели, имат устойчиви на приплъзване подметки, които предотвратяват подхлъзването и поддържат крака в правилна позиция, те са лесни за обуване и изключително удобни. Друго предимство на специфичния им дизайн е гъвкавостта и стабилността, които те осигуряват на краката. Караката не трябва да се плъзгат в обувката по време на спортните ви мероприятия, а да са перфектно прилепнали към тях, за да смекчат шока при движение, да запази безопасността на краката по време на тренировка. Разбира се, всичко това се дължи и на материала, от който се произвеждат спортните обувки, в идеалния случай е комбинацията от кожа и плат, което позволява отлично проветряване на краката. Подметката на спортните модели обувки, остава основеният критерий при определянето на целта, за която ще бъдат предназначени. Моделите с дебела подметка са много подходящи при лечебната гимнастика, но ако изпитвате любов към колоезденето, са за предпочитане моделите с твърда подметка, за избягване на неудобството, което може да възникне при стъпалото, когато влезе в контакт с металните педалите на велосипеда.

От появата си до най-новата модна тенденция, спортните обувки навлязоха в света на модата със смели и грациозни крачки. Техният интригуващ подход, още от самото начало се превръща в радост за дамите. Спотните обувки се възползваха от възможността и са приложение в многобройни ситуации на използване, така че днес са предпочитани от много дами, в почти всяка дейност, в повечето ситуации за всекидневна употреба, което до голяма степен се дължи на комфорта който е гарантиран от спортните модели обувки, благодарение на тяхният дизайн- женствен, със заоблени контури, чисти шевове и цветове, преобладаващи в бяло.

Разбира се те са перфектното допълнение към спортните облекла, но те се интегрират прекрасно и към вашите всекидневни тоалети. Модата от последните години показа, че няма граници, които спортните обувки не могат да преодолеят. Комбинацията им с облекла от стил офис или ежедневен доказва, че отдавна са си спечелили пропуск за елегантност и даже строгост.

Най-популярните модели спортни обувки, маратонки се отличават с цветността си и добавените към тях елементи. Актуалните модели са с ярки цветове, неутрални тонове се съчетават с неонови, в интензивни ексцентрични цветни комбинации, за да удовлетворят всички вкусове. И тъй когато през лятото температурите надхвърлят прага на комфорта, избягвайте стандартните модели. Марките спортни обувки ви предлагат следните модели: маратонки с мрежа, за да се позволи на дишането, усъществени в класически стил, с гарантирана гъвкавост.

Спортните обувки непрекъснато натрупват популярност в съвременната динамична мода на активната дама, поддържаща тялото си, водеща се от здравословният начин на живот. Нашият онлайн магазин ви осигурява богат избор на модели спортни обувки, съобразени със стила на една дама бил той pret-a-porter или спортен.