0

6 Причини защо да изберем обувки от естествена кожа

26 Сеп 2022
от Blog Zapatos

Всички сме попадали в ситуации, където трябва да избираме между качество и комфорт или семейния бюджет. Да вземем това решение ни затруднява още повече, когато есента вече е настъпила с пълни сили и трябва да се сдобием с ботуши, колкото се може по-скоро. Поглеждаме към миналогодишния чифт, който в началото на съвместния ни живот ни служи повече от прекрасно, но с падането на първия сняг, почнахме да съжаляваме, че в онзи септемврийски ден, не избрахме тези от естествена кожа.
Обувките от истинска кожа обикновено се отличават, заради високата си цена , но в този блог, ще се опитаме да ви докажем, че една по-голяма моментна инвестиция би имала по-дълъг ефект на бюджета, комфорта и здравето ви.
Защо си заслужава да инвестираме в кожени обувки?

1. Удобство
Удобните обувки са едни от най-важните придобивки в гардероба ни. От тях зависи не само дали облеклото ни ще е завършено като от модно списание, но и дали ще се чувстваме добре, а когато човек се чувства добре, то той и изглежда по-добре! Естествената кожа се напасва спрямо извивка на човешкото ходило, създавайки сигурност в походката и по-добра стойка на тялото.
Също така, не на последно място: истинската кожа позволява на крака да ‘‘диша“, намалявайки възможността за поява на неприятна миризма.

2. Издръжливост
Добрата инвестиция се отплаща в бъдеще. Обувките от естествена кожа, могат да издържат години, дори десетилетия с правилната грижа. Издръжливост, която изобщо не може да се сравнява с тази на продуктите от синтетика. При наличие на износване или съсипване на кожата, има безброй препарати за обработка и подобряването на вида на кожата, които биха възвърнали първоначалния блясък. Ако щетите са по-драстични, обущарят, чието ателие е на първия етаж на блока, би бил повече от щастлив да помогне в поправянето на обувките.

3. Никога няма да излязат от мода
Когато се замислим за модел обувки, които са вечни на модния подиум, няма как да не споменем кожени оксфорди, които в последните години навлязоха в гардероба на повечето момичета, стремящи се към официален, модерен стил. Няма как да не споменем и кожените дамски сандали, които просто излъчват едно друго ниво на етикет. Независимо от типа обувка, коженият материал никога няма да излезе от мода, заради лекотата, с която се съчетава с различни десени и стилове, а и дава усещане за елегантност.

4. Лесни за почистване
Обувките от нискокачествен материал често са обречени, щом покажат първи сигнал на износване. Синтетиката е трудна за преправяне и почистване, като винаги има възможност за досъсипване на текстила по време на почистването. Кожата от друга страна е лесна за манипулации: парцал и малко лак биха свършили прекрасна работа, а ако искате да се поглезите може да използвате и спрей, който да запечата лака.

5. Надеждни
Разбира се, кожените обувки не биха предпазили до толкова, колкото специализираните обувки, но не може да се появим в офиса с апрески! Алтернатива са кожените изделия, които изолират ходилото от околната среда: не допускат водата и студа да приникнат и развалят комфорта ви. Също така, здравината на материала би ви спасила от неволни наранявания, както на работното място така и докато се разхождате в парка.

6. Екологични
Процесът на изработка и обработка на естествена кожа не изисква намесата на вредни химикали, които са необходими в производството на синтетика и изкуствена кожа. Това означава, че освен да предпазите околната среда, вие предпазвате и себе си, като не се излъчвате на опасни химикали.
Все пак ние оставяме избора на вас, но следващия път се замислете дали няма да инвестирате в удобството и качеството, които ще имат благоприятен ефект, както за вас, така и за околната среда. Направете правилния избор!