0

Как да изберем чифт кубинки

08 Окт 2019
от Magdalena Dan Attitude

Кубинките са основният артикул зимни обувки, търсени през зимата, по време на ниските температури. Сред най-удобните обувки, кубинките са лесни за носене и съчетаване, така че няма да е трудно да изберете правилния чифт за вашия стил на обличане. Кубинките се интегрират лесно в ежедневни тоалети, обикновено с дънки, но могат да бъдат включени и в шикозни тоалети, с пола или рокля, ако имате малко вдъхновение и отлично снабдени магазини, от които да си купите качествени дамски ботуши.

Кратка история на кубинките

Уличните кубинки, които носим днес, са вдъхновени от военните кубинки, носени от войници, специално проектирани за добро сцепление със земята, за да осигурят максимална защита на краката и стабилност на глезена дори при най-суровите условия. В ранните години военните кубинки са били направени само от кожа, за да бъдат непромокаеми. Римските легиони били първата армия, оборудвана с тези специални обувки, наречени калиги. Те са били оформени като сандали, които са покривали крака до средата на прасеца, за да създадат специален комфорт за краката на войниците. Първият модел кубинки с връзки, считан за иновативен, е бил носен от войската на Наполеон. Моделът с връзки е усъвършенстван в началото на Първата световна война, когато се е наричал "George Boots", след това "Ammunition Boots", модел, използван от началото на Втората световна война до края на 50-те години.

Поради комфорта и издръжливостта, предлагани от военните кубинки, модните дизайнери също са вдъхновени от уличната мода. Основната полза на кубинките е да осигурят комфорта и топлината на стъпалото през зимата, в допълнение към естетическия компонент. Препоръчваме някои критерии, които да имате предвид, когато търсите чифт такива обувки.

Непромокаем материал. Независимо дали сте избрали чифт кубинки от естествена кожа или от друг материал, уверете се, че е непромокаем и можете да ги носите при неблагоприятни метеорологични условия. За краката и здравето ви е жизненоважно студената вода да не прониква във вашите обувки.

Размер. Препоръчително е да вземете чифт обувки с половин номер или дори с един номер по-голям, така че кракът ви да не е прилепнал плътно в кубинките, а и в много студеното време да имате място за дебели чорапи. Също така кракът трябва да се чувства свободно, за добрата циркулация на кръвта, която ще осигури оптимална температура за вашето тяло.

Вътрешността на кубинките. Някои хора са по-зиморничави от други и се нуждаят от топла подплата в обувките, за да поддържат краката им топли. Ако знаете, че имате проблеми със студа, уверете се, че чифта кубинки, който купувате, са изработени от качествена подплата, за предпочитане естествен органичен произход.

Подметка. Тя е много важна за зимните обувки, тъй като трябва да осигурява добро сцепление, така че да не се хлъзга на лед и да бъде гъвкава, за да гарантира комфорта на краката.

Височина на кубинките. Съществуват три вида кубинки: къси (до глезена), средни и високи. За да вземете решение за височината, помислете за необходимостта от комфорт и топлина, която имате, както и елементите на тоалета ви, с които искате да съчетаете вашите кубинки.